May 012016
 

Tu, suflet curat, îngeraş frumos, înălţat la Cer prea devreme! Marinela mea! Sora mea iubita! Ce tristă e lumea fără tine, ce mare e golul din sufletul meu! Unde eşti tu?

Frumoasă, cu ochi mari și verzi, întrebători și jucăuși, cu un neastâmpăr de copil mic, drăgălaș, care știe că e iubit de toți! Tu, bibeloul familiei noastre, care te-ai dus la sufletul tuturor prin felul tău de a fi, gingaș și minunat!

Să știi să mergi la inima omului și să scormonești acolo, să îmblânzești pe cineva prin faptul că i-ai arătat încredere, să reușești să-l transformi, asta e artă pură! Artistă a sufletului omenesc, te numesc eu pe tine, cea care ai știut să cânți atît de minunat! Inima ta a cântat întotdeauna bucuria incandescentă a vieții. Azi când știu că mâine este ziua mea, gândul meu e doar la tine. Nu mă pot liniști! Știu că se apropie și ziua ta și mă gândesc cum pot să te cinstesc, cum pot să te fac să simți cât de mult însemni tu pentru noi. Și atunci m-am gândit că cel mai bine ar fi să-ți ofer niște flori de iubire. Inimioare, soare și gingășie într-un buchet legat cu o fundă mare de bucurie! De bucurie că exiști, că Dumnezeu te-a creat și că oricând doresc, am acces la tine, prin sufletul meu. Sufletul meu și al tău sunt pentru totdeauna conectate, nu conteaza unde ne aflăm fiecare. Suntem mereu împreună. Important este să știm asta și să zburăm spre stele.

Toți te iubim și la toți ne e dor de tine! Tu ești pentru noi un dar de la Dumnezeu!

’’Dumnezeu a iubit-o mai mult ca voi, de accea a luat-o la El!” Așa a spus cineva despre tine, iubita mea surioară! Da, te-a iubit pentru că tu i-ai aparținut Lui dintotdeauna și nouă ni te-a dat doar pentru o scurtă perioadă de timp, ca să învățăm de la tine, ca să te avem, ca să te iubim, ca să ne bucurăm de prezența ta! Ce bine că am stat mult timp împreună, ce bine că am știut ce e important. Nu ne-am risipit timpul, l-am prețuit și l-am folosit pentru noi! Ne-am fost aproape și acum suntem la fel!!! Exiști lângă mine, în inima mea și în viața mea! Prezența ta este și mai puternică! Vedem acum și mai bine valoarea ta. În simplitate și adevăr, în lumină și curățenie sufletească, tu strălucești! Ești diafană și plăcută. Ai grație și modestie și zâmbești atât de frumos!

Chipul tău minunat a fost întotdeuna tînăr, trupul la fel și sufletul de copil cuminte. Ce puternică am fost și ce fericită sunt că te am! Care este minunatul tău dar, sora mea iubită?

Ce ai avut tu atât de prețios, de minunat? Ai avut acea candoare, naivitate și bunătate, care rar se mai găsesc azi.

Ai iubit oamenii, ți-a păsat de ei! I-ai prețuit, i-ai respectat, erai atentă cu ei!! Cel mai important pentru tine era să le dai atenție, să îi suni, să le vorbești. Și oamenii te iubeau la rîndul lor, erau obișnuiți cu tine; telefonul tău suna întruna. Telefonul tău era ”prietenuțul tău”. Telefonul tău a sunat și după ce tu te-ai dus într-un loc minunat! Oamenii te-au sunat la același număr, le-a fost dor de tine! Etern ne va fi dor de tine, etern ne vei lipsi și te vom iubi!

Colega ta de liceu care era timidă ca și tine, ar fi vrut să fie prietena ta. Dar era timidă… Dar ea nu te poate uita. A venit la noi plângând,cu flori pentru tine, spunând că dintre toți copiii numai tu îi dădeai bicicleta. Ea nu avea bicicletă și tu aveai. Ea nu poate uita, cum tu te bucurai atunci cînd îi dădeai bicicleta. Te bucurai pentru bucuria ei!!! Ea spune despre tine cu lacrimi în ochi: ”Era atât de bună!” Ea plânge acum după tine și tu nu ai știut căt de mult te-a apreciat ea. Eu vreau să îți spun că ea ți-a simțit bunătatea și că tu ești atât de valoroasă pentru noi toți. Prin BUNĂTATE! Prin faptul că ai vrut ca și ea să se bucure! Și ești valoroasă pentru noi în primul rând pentru că ești a noastră!

Cea mai mare valoare a unui om este BUNĂTATEA lui! Nu există nimic mai puternic decît bunătatea și iubirea! Acestea înfloresc în puritate iar Dumnezeu se bucură atunci cînd un om este bun! Aceasta este voința Lui!

Marinela, azi, oamenii au venit la tine, acolo unde ești tu acuma! Nu au putut să nu vină! Nu pot sta fără tine! Sufletul tău bun, dragostea ta pentru ei îi leagă de tine! Devotați până la lacrimi! Așa cum ai fost tu pentru ei! Cum ești tu pentru ei!!

Ce rămâne după noi? Ce este esențial? Doar ceea ce dăm din inima noastră! Doar aceasta e valoare vie! Atât de mult ai dăruit și atât de mult ai primit! Ce bogată ești! Arome de iubire și flori de trandafir, petale de crin plutesc acum în jurul tău și tu te bucuri!

Ai fost, ești și vei fi importantă pentru noi întotdeauna. Știm că ai fost și ești un dar de la Dumnezeu pentru noi! Cu gingășia ta, cu privirea și candoarea ta, bunătatea inimii tale și înțelepciunea ta delicată, fină. Erai atît de simplă și de adevărată. Știai orice răspuns fără să faci efort pentru că pluteai în Adevăr. Tu nu ai știut să minți! Ai iubit și ai primit iubire! Minunea mea, bibeloul meu! Te adorăm și te avem cu noi pentru totdeauna! Fiind la Cer, te vedem și mai bine, ne minunăm și mai mult de calitățile tale, de bucuria și energia pe care o transmiteai în jur. Lângă tine oamenii se simțeau curați, liniștiți. Erai așa de plăcută și vorbeai așa frumos! Niciodată nu ai jignit pe nimeni! Știai să râzi și ai știut să te bucuri! Ai avut partea ta de durere! Dar ai învins! Ai învins pentru că ți-ai păstrat candoarea, ți-ai păstrat voioșia și speranța și pentru că ai trăit cu adevărat. Suntem din nou noi înșine cănd doar ne gîndim la tine. Știm că ești a noastră și te iubim mult. Ne aparții!

Fie acesta cadoul meu pentru tine, de ziua ta! O recunoaștere pe care ți-o ofer ție, sora mea, care ai făcut ceva pe lumea asta, care ai lăsat urme atât de adânci în noi prin dragostea și iubirea ta, prin gingășie, candoare și puritate!

Te iubim Marinela, acum și mereu, miracolul nostru viu!

Valentina Alexa