May 132013
 
Fabianni Belemuski, Elisei Virgil y Tudor Serbanescu en Espacio Niram

Fabianni Belemuski, Elisei Virgil y Tudor Serbanescu en Espacio Niram

Scriitorul român Elisei Virgil a primit duminica, 12 mai 2013, premiul pentru literatura “Scriitori din Est”, locul al doilea, in valoare de 3000 de Euro, acordat de Noua Societate Literara din Madrid. Cartea autorului roman a atras atentia criticilor, cu ocazia Saptamanii Cartii 2013, eveniment organizat de Prefectura orasului Madrid. Saptamana Cartii s-a desfasurat la Facultatea de Filologie a Universitatii Complutense.

Elisei Virgil a asistat pe 14 aprilie la prezentarea romanului sau “El Triángulo de la Felicidad” (Triunghiul Fericirii), organizata de Editura Niram Art, in Espacio Niram din Madrid. Cartea, aflata la a doua editie, face parte din Colectia Propuneri, coordonata de Tudor Serbanescu, artist roman recunoscut pentru opera sa in Spania, iar coperta a fost creata de artistul plastic spaniol Ivan Miedho. Romanul, tradus de Fabianni Belemuski, a atras atentia publicului si a criticilor, care l-au comparat pe Virgil cu Juan José Millas si Vintila Horia, scriitor care si-a petrecut o buna parte din viata in Peninsula Iberica.

Elisei Virgil a afirmat ca scrierile sale fac parte din bogatia culturala din EstulElisei Virgil, Niram Art Europei, inca neexploatata suficient in Occident. “Sunt foarte multumit de premiul pe care l-a primit “Triunghiul Fericirii”, premiu care inseamna pentru mine o surprinzatoare recunoastere a literaturii romane in Occident”, a mai semnalat Elisei Virgil intr-un interviu pentru Union Radio Madrid.