Mar 042010
 
- Gravura are un farmec aparte – MARINA NICOLAEV

- Gravura are un farmec aparte – MARINA NICOLAEVE.D. Stimata Dna. Marina Nicolaev, urmarind activitatea dvs., m-am aflat in fata unei imposibilitati de a o caracteriza, de a identifica o latura principala; sunteti  in acelasi timp scriitor, artist plastic, arhitect, jurnalist, promotor cultural…Care este ramura de activitate pe care o indragiti cel mai mult?

M.N. Artistul Jerry W. McDaniel din Los Angeles, un bun coleg de breasla, se autodefineste ca un “heterogeneous artist”. Cred ca si eu fac parte din aceasta categorie, pe care personal o percep, inainte de toate, ca un mod de viata.

Si pentru ca mai intai, am inceput sa desenez si sa pictez, captivata iremediabil de cartile pentru copii si in special, de o carte fermecata  avuta candva, de care poate si altii isi mai aduc aminte (o carte cu desene in alb-negru si care daca dadeai cu o pensula cu putina apa, se colora) am o anumita inclinatie pentru artele plastice.

In plus, am frecventat de mica cursuri de ceramica cu prof. Dumitru Constantin, grafica si pictura cu prof. Adrian Benea si Nicolae G. Iorga, artisti plastici la randul lor, si consider ca lor le datorez abc-ul in arta.

Articolul Complet in Niram Art RO