Mar 042010
 

Un subiect fad, plictisitor, banalizat prin epuizare si vulgarizare a devenit, iata!, proaspat, efervescent, luminescent, clocotitor, pasional. E vorba despre dragoste. „Despre dragoste. Anatomia unui sentiment”, aparut on-line la Editura LiterNet 2004, editia a II-a, corectata si adaugita, se numeste si volumul scris de LiviuUn subiect fad, plictisitor, banalizat prin epuizare si vulgarizare a devenit, iata!, proaspat, efervescent, luminescent, clocotitor, pasional.

E vorba despre dragoste. „Despre dragoste. Anatomia unui sentiment”, aparut on-line la Editura LiterNet 2004, editia a II-a, corectata si adaugita, se numeste si volumul scris de Liviu Antonesei. Atatia creatori de frumos au fost tentati de a alege ca tema iubirea, cantand-o in nesfarsite poeme ori dezvoltand-o in proza, in subiecte palpitante.

Ba, mai mult, psihologia dragostei a fost dezbatuta pe larg in lungi si obositoare eseuri, disertatii, conferinte, convorbiri, interviuri etc. Ne-am obisnuit cu jurnalistul Liviu Antonesei, cu stilul sau ironic, usor detasat, ori prea implicat, emitand judecati pe cat de aspre, pe atat de obiective. Scriitorul Liviu Antonesei e insa altfel, dezvaluitor, plin de surprize si neasteptat de sentimental, cald, apropiat, dincolo de taietura precisa a specialistului.

Articolul complet in NIRAM ART RO